Buitinės chemijos naudojimo pasekmės

Tikiu, kad daugelis iš Jūsų, jei ir nesinaudojate naujaisiais atradimais bei nevalote namų su nano šluostėmis, tai bent atsakingai renkatės priemones namų švarai palaikyti, gilinatės ir skaitote etiketes, laikotės visų gamintojo nurodytų instrukcijų. Deja, bet atlikti tyrimai rodo, kad net ir tinkamai naudojami chemijos gaminiai gali sukelti įvairias lėtines ligas ir užteršti aplinką, nes pagrindiniai buitinės chemijos komponentai yra biologiškai agresyvūs.
Labiausiai žmogaus sveikatai kenkiantys chemijos gaminiai yra įvairūs perfluoruoti cheminiai junginiai, fosfatai, natrio hibochloratas (chloras), įvairūs amoniako junginiai ir kvapniosios medžiagos. Visas šias kenksmingas medžiagas galima suskirstyti į tris pagrindines grupes: medžiagos, pažeidžiančios endokrininių liaukų darbą, medžiagos, kurios išlieka aplinkoje ilgą laiką nesuskildamos, ir bioakumuliacinės medžiagos, kurios kaupiasi mūsų organizme ir persiduoda iš kartos į kartą.
Taip, žinoma, visi mes norime kuo greitesnio efekto, o kuo jis greitesnis, tuo stipresnės ir "ėdresnės" medžiagos. Visgi, ratu reikėtų apeiti buitinę chemiją, pažymėtą šiais simboliais: toksiška, pavojinga / dirginanti, ėsdinanti, pavojinga vandens aplinkai.#
Pvz. cheminiu požiūriu pavojingiausias yra "Kurmis", turintis daug šarmo. Teigiama, kad šis preparatas gali ne tik pažeisti kvėpavimo takus, bet net ir sukelti vėžį. Sudėtyje esantis amoniakas gali pažeisti inkstus ar kepenis.
Viena iš išeičių siekiant apsaugoti savo sveikatą ir aplinką nuo kenksmingų medžiagų yra naudoti natūralios kilmės valymo priemones, tokias kaip citriną, citrinos rūgštį, actą ar sodą. Tačiau šios natūralios valymo priemonės nėra tinkamos norint sunaikinti įvairius kenkėjus tokius kaip virusai ar bakterijos.
Taigi, cheminės valymo priemonės, kurių svarbiausia užduotis yra saugoti Jūsų sveikatą ir pašalinti nešvarumus bei ligas sukeliančius mikroorganizmus, dažnai daro didesnę žalą negu pats purvas. 
Šiandien jau atrasta ekologinė valymo sistema, skirta nuodugniam valymui naudojant tik gryną vandenį be poreikio naudoti chemines medžiagas, tad ir Jūs pasirūpinkite savo ir artimųjų sveikata atsisakydami buitinės chemijos namuose!
Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.